Benzint és egy doboz túró rudit is ellopott három férfi Kistarcsán

.
Fotó: Police.hu.

Három férfit állítottak elő, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2020. szeptember második felében három alkalommal járt hívatlanul egy felújítás alatt álló ingatlanban. 

A rendőrség honlapja szerint átmásztak a kerítésen, benyomták az ablakot és számítógép alkatrészekkel, szeszes italokkal (sörrel, borral, üdítővel), és egy doboz túró rudival távoztak. Bűnlajstromukat 2020. szeptember 29-én, majd 2020. október 2-án bővítették. Előbb levágták egy parkoló autó benzincsövét és a tankból 25 liternyi üzemanyagot vittek el, majd 2020. október 2-án egy másik jármű katalizátorát lopták el.

A három bűncselekménnyel legalább 200 ezer forint rongálási, valamint több százezer forint lopási kárt okoztak.

A 22 éves, valamint a 21 éves lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi beismerő vallomást tett, a fiatalabb gyanúsított 31 éves bátyja részben ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A 31 éves G. Norbertet őrizetbe vették, egyben kezdeményezték letartóztatását. Mindhárom férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Kistarcsai Rendőrőrs.

A nyomozók gyanúja szerint az elkövetők további, főként gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók, ezek feltárása és vizsgálata folyamatban van - olvasható a közleményben.