Benzint és egy doboz túró rudit is ellopott három férfi Kistarcsán

Benzint és egy doboz túró rudit is ellopott három férfi Kistarcsán

Három férfit állítottak elő, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2020. szeptember második felében három alkalommal járt hívatlanul egy felújítás alatt álló ingatlanban. 

A rendőrség honlapja szerint átmásztak a kerítésen, benyomták az ablakot és számítógép alkatrészekkel, szeszes italokkal (sörrel, borral, üdítővel), és egy doboz túró rudival távoztak. Bűnlajstromukat 2020. szeptember 29-én, majd 2020. október 2-án bővítették. Előbb levágták egy parkoló autó benzincsövét és a tankból 25 liternyi üzemanyagot vittek el, majd 2020. október 2-án egy másik jármű katalizátorát lopták el.

A három bűncselekménnyel legalább 200 ezer forint rongálási, valamint több százezer forint lopási kárt okoztak.

A 22 éves, valamint a 21 éves lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi beismerő vallomást tett, a fiatalabb gyanúsított 31 éves bátyja részben ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A 31 éves G. Norbertet őrizetbe vették, egyben kezdeményezték letartóztatását. Mindhárom férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Kistarcsai Rendőrőrs.

A nyomozók gyanúja szerint az elkövetők további, főként gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók, ezek feltárása és vizsgálata folyamatban van - olvasható a közleményben.