Nézze meg Alonsót újra egy Forma 1-es autó volánjánál!

Nézze meg Alonsót újra egy Forma 1-es autó volánjánál!

Közel két év után kedden Barcelonában ült ismét Forma-1-es autóban Fernando Alonso, aki jövőre visszatér az autós gyorsasági-világbajnokság mezőnyébe. A kétszeres vb-győztes spanyol versenyző jövendőbeli csapata, a Renault reklámforgatásán vett részt azzal a kocsival, amelyet az idei vb-sorozatban Daniel Ricciardo és Esteban Ocon vezet. Alonso összesen 100 kilométert tett meg a versenygéppel.

„Bár nem sokat tudtam menni, így is különleges dolog újra F1-es autóban ülni. Jó lehetőség volt ez arra, hogy megérezzem kicsit a kocsit, ugyanis nem olyan könnyű megtalálni a jó tempót. Körről körre jobban ment, egyértelmű, hogy van a csapatban potenciál, de még sok mindenben előre kell lépni” – fogalmazott a 39 éves pilóta a forgatás után.

Alonso hozzátette, nagy ambícióik vannak a következő szezonra, az istálló tele van tehetségekkel, minden adott ahhoz, hogy remek legyen a 2021-es évük, ugyanakkor fontos, hogy két lábbal a földön maradjanak.

A spanyol pilóta júliusban jelentette be, hogy visszatér a száguldó cirkuszba, de azt, hogy korábbi csapatához, a Renault-hoz igazol, csak később közölték. A francia istálló – mely jövőre már Alpine néven versenyez – Alonsóval a volánnál 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet ünnepelhetett.

A veterán versenyző legutóbb a 2018-as Abu-Dzabi Nagydíjon egy McLarennel indult a Forma-1-ben, az elmúlt két évben más sorozatokban – Le Mans-i 24 órás verseny, Dakar-rali, Indy 500 – szerepelt.

(MTI)