Ön örülne, ha éjszaka azzal csöngetne a szomszéd kolléga, hogy Nobel-díjat kaptak?

Milgrom, Wilson

Szerencsére egy utcában él az idei közgazdasági Nobel-díj két díjazottja, Paul Milgrom és Robert Wilson. Mivel az idei díj nyertesét kaliforniai idő szerint hajnali három órakor hirdették ki, mindkettejüket éjszaka próbálták telefonon elérni. Ám Milgrom éjszakára lehalkította telefonját, így ő másképp értesült az árveréselméletekért megítélt neves tudományos elismerésről.

Az árverések mechanizmusa ért idén közgazdasági Nobel-emlékdíjat

Két amerikai közgazdász, Paul Robert Milgrom és Robert Butler Wilson, a Stanford egyetem két professzora nyerte el az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat az árverések mechanizmusának elméleti és gyakorlati kutatásában végzett munkájukért - jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia hétfőn. A svéd jegybank által 1968-ban alapított közgazdasági Nobel-emlékdíjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia ítéli oda.

Wilson ugyanis felkelt, átöltözött, és nemes egyszerűséggel átsétált Milgrom házához, hogy személyesen közölje a hírt. A z esetet pedig rögzítette Milgrom videós kaputelefonja.

Az esetről a HVG számolt be, a portál azt is hozzátette, mikor a Reuters érdeklődött Milgramnél, mi a véleménye arról, hogy az éjszaka kellős közepén kellett fölkelnie, a tudós így felelt:

Elég jó hír.