Pintér Sándor szerint nem vették túlárazatottan a rendőrségi helikoptereket, elárulta viszont, hány percet repültek

Pintér Sándor szerint nem vették túlárazatottan a rendőrségi helikoptereket, elárulta viszont, hány percet repültek

A 24.hu még szeptember közepén írt arról, hogy a rendőrségnek tripla áron vásárolt szolgálati helikopterrel Szijjártó Péter külügyminiszter is előszeretettel repked, amikor éppen nagy sietségben van.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője szeptember 25-én fordult írásbeli kérdéssel a belügyminiszterhez, hogy megtudja, a túlárazott MD 902-es helikopterek beszerzésük óta mennyi üzemórát repültek rendőrségi szolgálati feladatokban, és ebből  mennyi volt a rendőrségi szolgálati feladat.

Az ellenzéki politikus kérdésére Pintér Sándor végül tegnap reagált. A belügyminiszter válaszában visszautasította, hogy a helikopterek túlárazottak lettek volna, percre pontos adatokat közölt ugyanakkor a MD 902-esek üzemórájának tekintetében.

Mint kiderült, 

Az első MD 902-es beérkezésétől (2016. július 16-ától) számítva az ilyen típusú rendőrségi helikopterek összesen 5266 óra 37 percet teljesítettek.

Ebből a szolgálati feladatokra fordított repülési idő 5078 óra 47 perc volt.

A fennmaradó 187 óra 50 perc más szervek igénye alapján, térítéses repülési feladatok (pl. parlagfű felderítés, légi fotó, stb.) végrehajtását szolgálta.