Túró Rudit, pogácsát, tojást, harcsát és WC-papírt vett a TAO milliárdokból Orbán Viktor kedvenc focicsapata

TAO

Korábban a Demokratikus Koalíció nyújtott be közérdekű adatigénylést, hogy megtudják mire költötte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány azt a több milliárd forintot, amit a társaságiadó-felajánlásokkal (TAO) juttattak hozzájuk. A 24.hu írása szerint a DK képviselői januárban személyesen mentek el a kiperelt, a fociakadémia költéseit részletező papírokért, amelyeket bírósági döntés alapján az alapítványnak ki kellene adnia. Akkor nem jártak sikerrel.

Most azonban az ellenzéki párt megkapott három hónapnyi számlát. Varju László, a DK alelnöke szerint mindent megtesznek azért, hogy nyilvánosságra kerüljön a felcsúti fociakadémia minden költése. Hiába a jogerős ítélet, mégis végrehajtóra van szükség ahhoz, hogy megismerhessék a DK által kiperelt iratok tartalmát.

facebook

Ráczné Földi Judit a DK elnökségi tagja ismertette a kiadott adatokat. Ez alapján, Puskás Akadémia három hónap alatt 7000 darab Túró Rudit vásárolt, egymillió forintért vettek harcsát, több százezret költöttek gyógyszerre, szintén ilyen összegben vettek WC-papírt. Félmilliót költöttek süteményre, és brutális összegért vettek több tízezer kilogramm Fornettit, valamint 30 000 darab tojást.