Simonka feljelentést tett, amiért Stummer János bilincset rakott a házának ajtajára

Simonka feljelentést tett, amiért Stummer János bilincset rakott a házának ajtajára

Mint arról beszámoltunk, Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője múlt héten a bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes Simonka György újkígyósi házánál járt, és egy bilincset hagyott az ingatlan kapuján. Az ellenzéki politikus az esetről Facebook posztban számolt be.

Friss hírek szerint a költségvetési csalással vádolt dél-békési országgyűlési képviselő, Simonka György az eset miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte: az ügyben feljelentés alapján a Békéscsabai Rendőrkapitányság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt nyomozást rendelt el, majd a bűnügy áttételéről határozott.

Az ügyben jelenleg a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomoz, gyanúsítottat eddig nem hallgattak ki.

Stummer a feljelentés hírére Facebook oldalán reagált. Mint írja,

“a békési fideszes politikusbűnözők királya, Simonka György jelentett fel, amiért a múlt héten azt kapta tőlem, amit megérdemel. Bilincset.”

NYOMOZÁS INDULT ELLENEM - Most kaptam a hírt, hogy zaklatás miatt nyomozás indult ellenem. A békési fideszes...

Közzétette: Stummer János – 2020. október 19., hétfő

A jobbikos politikus megjegyzi,

“nem tudom mi után nyomoznak, nyilvánosan vállaltam, hogy politikai hitvallásomnak megfelelően a tolvajokat börtönbe kell zárni. Ha ez a hitem az orbáni Magyarországon bűncselekmény, akkor vállalom annak minden következményét. Egyenes gerinccel, méltósággal.”

Stummer János posztját azzal zárta, “én egy olyan országban élni ahol a tolvajokat zárják el és nem azokat, akik az intézményesített lopások ellen küzdenek. Ameddig pedig szabadlábon vagyok, azért fogok küzdeni, hogy Békés többé ne a bűnözők, hanem a becsületes emberek otthona legyen. Várom a kihallgatást, kiállok az igazunk mellett!”