Plusz egymilliárd forintot kap a külügy az űrtevékenység finanszírozására

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy az űrtevékenység finanszírozására

2000 milliárd forint felett jár a Gazdaságvédelmi Alapból elköltött összeg a kedden megjelent kormányhatározattal együtt - írja a portfolio.hu. Ezúttal összesen 132 milliárd forintot csoportosítottak át, a legnagyobb tétel, 115 milliárd forint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelés, pótbefizetés jogcímcsoportban beruházásokra jut majd.

Tízmilliárd forintot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre és 5,6 milliárdot a tárcához tartozó kerékpáros létesítmények fejlesztésére.

A kormány a Központi Maradványelszámolási Alapot 4,3 milliárd forinttal csökkentette. Ebből a legnagyobb tétel, kétmilliárd forint a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira, 980 millió az Emmihez szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására ment.

A kormány 2,9 milliárd forintot vett ki az általános költségvetési tartalékból, amiből 2,4 milliárd forint ment az Emminél az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárd forintot kapott az űrtevékenységgel kapcsolatos feladatok finanszírozására.

Interjúnk az űrkutatásért felelős miniszteri biztossal:

Miért kell magyar űrhajós? - Interjú Ferencz Orsolya miniszteri biztossal

Miért kell magyar űrhajós? - Interjú Ferencz Orsolya miniszteri biztossal