Namíbiában tavaly 46 orrszarvúval és 13 elefánttal végeztek orvvadászok

Namíbiában tavaly 46 orrszarvúval és 13 elefánttal végeztek orvvadászok

Namíbiában tavaly sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak orvvadászatát, de az illegális vadászat és állatkereskedelem továbbra is komoly problémát jelent az országban - számol be róla az MTI.

Pohamba Shifeta környezetvédelmi és idegenforgalmi miniszter szerdán a namíbiai parlamentben számolt be arról, hogy tárcájának sok gondot okoz az orvvadászat, valamint az emberek és a természet találkozásából származó számos konfliktus.

Beszámolójából kiderült, hogy míg 2018-ban 78 rinocérosszal és 27 elefánttal végeztek az orvvadászok, tavaly 46 orrszarvú és 13 elefánt esett áldozatul. A vadőrök orvvadászat és illegális állatkereskedelem miatt 363 személyt vettek őrizetbe, a vadonnal kapcsolatos bűnesetek száma pedig 174 volt 2019-ben.

A miniszter azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a szárazság miatt egyre gyakoribbak a vadvilág és az ember közötti konfliktusok. 2019-ben és 2020-ban eddig 37 ember vesztette életét a vadonban és 37-en sérültek meg. A ragadozók több mint 1400 haszonállatot öltek meg, és a különböző vadak mintegy 1600 hektárnyi területen pusztították el a termést.