A magyar és a lengyel kormány a liberális véleményelnyomás érdekében közös jogi intézetet szeretne

A magyar és a lengyel kormány a liberális véleményelnyomás érdekében közös jogi intézetet szeretne

Szijjártó Péter külügyminiszter szeptemberben jelentette be, hogy Magyarország a lengyelekkel közösen jogi intézetet hoz létre. Akkor, ahogy fogalmazott erre azért van szükség, mert "a kellő jogi biztonságot, bázist és tudást fogja felhalmozni a liberális ideológiai véleményelnyomással szemben".

Szijjártó: Varsó és Budapest között gyorsvasúti kapcsolatot kell létrehozni

Magyarország és Lengyelország "a liberális ideológiai véleményelnyomással" szembeni együttes fellépés érdekében közös összehasonlító jogi intézetet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután fogadta lengyel kollégáját, Zbigniew Raut. Szijjártó Péter azt mondta: a nemzeti érdeket egyértelműen előtérbe helyező, keresztény alapokon politizáló két patrióta kabinet politikája sokszor megemészthetetlen a "nemzetközi liberális fősodor" számára, amely ezért folyamatosan támadja a két országot.

Varga Judit igazságügyi miniszter nemrégiben a Guardiannek megindokolta a jogi intézet létrehozásának fontosságát:

Meg kell mutatnunk Európának, hogy létezhet alternatív értelmezés is...Ahhoz, hogy jobban megértsenek bennünket, muszáj bemutatnunk az álláspontunkat alapvető, Európa jövőjét formáló jogi kérdésekben.”

Varga kitért arra is, hogy igyekeznek más országokat is megnyerni a kezdeményezésnek, amely 2021 első felében valósulhat meg. A kérdések között felmerült Orbán Viktor családpolitikája is, vagyis, hogy az ő elképzeléseibe csak a heteroszexuális házasság fér bele. Az igazságügyi miniszter ebben nem látott problémát, hiszen az a kormány, amely az állampolgárok többségének támogatását élvezi joga van azt mondani, hogy a társadalom alapja a család, ami egy férfiből és egy nőből áll.

(444.hu)