A Fidelitas egykori budapesti elnökét tették meg a Tempus élére

Varga-Bajusz Veronika

A 24.hu tudta meg, hogy Varga-Bajusz Veronika, a Fidelitas volt budapesti elnöke lesz a Tempus Közalapítvány új főigazgatója, aki az alapítvány előzetes tájékoztatás és szakmai indoklás nélkül menesztett vezetőjét, Tordai Pétert váltja.

A lap értesülései szerint Tordai október 22-én írt egy levelet a közalapítvány dolgozóinak, arról tájékoztatva őket, hogy Czibere Károly kuratóriumi elnökkel történt egyeztetésén kiderült, hogy október 31-én megszűnik a főigazgatói szerepe a Tempusnál.

A főigazgató menesztése váratlanul érte a dolgozókat, az egyik igazgató-helyettes Tordai levele után nem sokkal arról írt, hogy a felsővezetői kör szakmai szempontból teljességgel elfogadhatatlannak tartja a döntést. Hétfőn egy tiltakozólevél is elkészült, amit az intézmény 183 munkatársa írt alá, ezt a kuratórium felé szerdán továbbították. 

Az új főigazgató bejelentését követően pénteken Hermándy-Berencz Judit, a Tempus főigazgató-helyettese is beadta felmondását.

A közhasznú szervezetet 1996-ban hozták létre amely többek között nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezel, különböző képzéseket nyújt az EU támogatások felhasználása témakörében, illetve tudásközpont szerepet tölt be.