Koronavírus - Darvastó mellett Dákán is egyre rosszabb a helyzet

Koronavírus - Darvastó mellett Dákán is egyre rosszabb a helyzet

Korábban beszámoltunk róla, hogy a darvastói, teljes nevén Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében a 135 ápolóból 55, míg a 276 gondozottból 214 igazoltan pozitív koronavírusos. 

Azonban hiába súlyosbodik a helyzet, ugyanis mint kiderült, pozitív koronavírus-teszt ellenére is dolgozniuk kell az intézmény dolgozóinak. Végh László, a közeli Sümeg település fideszes polgármestere a szintén kormánypárti Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő egy posztja alatt írta azt a darvastói intézménnyel kapcsolatban, hogy

„tudok róla, és minden elismerésem az önöké, hogy pozitív teszttel is dolgoznak”.

Végh kijelentése azért volt rendkívül érdekes, mert nem létezik olyan hivatalos protokoll, mely pozitív teszt esetén is személyes megjelenést igénylő munkakörben dolgozni engedné az adott személyt.

Sümeg fideszes polgármestere szerint pozitív teszttel is dolgoztatják a darvastói intézet munkatársait

Pozitív koronavírus-teszttel is dolgozniuk kell a darvastói, teljes nevén Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének csabrendeki telephelyén az alkalmazottaknak, legalábbis ez derül ki a szomszédos település vezetőjének egy írásából.

Vasárnap pedig Dáka önkormányzata a saját közösségi oldalán azt írta, hogy egyre súlyosabb a helyzet. Mint ismert, az intézménynek ezen a településen is van egy telephelye. Ráadásul lapunk úgy értesült egyébként, hogy az otthon lakói is Dákára vannak bejelentve lakosként.

A településen lezárták az önkormányzati hivatalt, a játszótereket és a sportpálya is. 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.