Kincses Gyula nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában, a MOK szerint vannak sürgetőbb feladatok

Kincses Gyula nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában, a MOK szerint vannak sürgetőbb feladatok

A Magyar Orvosi Kamara elnökét, Kincses Gyulát nemrégiben felkérték, hogy vegyen részt annak a javaslattevő bizottságnak a munkájában, amelyet az állami kórházak vezetőinek kiválasztására hoztak létre október 30-án. A MOK szerint azonban most vannak ennél sürgetőbb feladatok.

A szakszervezet közleménye szerint Kincses Gyula erről már tájékoztatta is Pintér Sándor belügyminisztert, minderről a Magyar Orvosi Kamara elnöksége még aznap döntött.

Az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja.

A kamara erről szívesen egyeztetne a belügyminiszterrel, amit jeleztek is neki egy nappal korábban.

Az MTI egyébként korábban megírta, hogy a kormány Kincses Gyula mellett a javaslattevő bizottságba felkérte Oberfrank Ferencet, az MTA Titkárság köztestületi igazgatóját, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízottat, Szócska Miklóst, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánját és Müller Cecília országos tiszti főorvost.