Két metróállomás akadálymentesítése további másfél milliárd forintba került

Két metróállomás akadálymentesítése további másfél milliárd forintba került

24 milliárd 952 millióról 26 milliárd 447 millió forintra drágult a 3-as metró déli szakaszának felújítása – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő keddi számában. A hirdetményből kiderül,

a nettó 1 milliárd 495 millió forintos áremelkedés a Pöttyös utca és az Ecseri út állomási liftek kivitelezési és a liftek megvalósításához közvetlenül kapcsolódó állomási kivitelezési munkáknak (akadálymentesítés)

köszönhető, emellett a határidő is kitolódott.

A hirdetményből azt is megtudjuk,

a módosítási igény olyan körülmények miatt merült fel, amelyet a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre.

A Strabag által felújított déli szakaszt október 22-én adták át a forgalomnak.

Újra közlekedik a M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között

Ma délután 17 órától átadják a forgalomnak a felújított 3-as metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszát. A Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed, a Ferenciek tere és az Arany János utca megállókon továbbra is megállás nélkül halad át a metrószerelvény.

A leghosszabb, Lehel tér és Nagyvárad tér közti szakaszt november 7-étől zárják le, felújítása másfél évig fog tartani. Ez alatt az idő alatt metrópótló buszok szállítják majd az utasokat. Az alternatív utazási lehetőségekről ebben a cikkben írtunk részletesen.