Négy év alatt 535 millió forintot csalt ki ügyfeleitől egy budapesti ügyvéd

Ügyvéd
pixabay.com

A BRFK csalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy volt ügyvéd ellen, aki ügyfeleit éveken keresztül becsapva jutott százmilliókhoz – közölte a rendőrség honlapja. A hatóság szerint egy fővárosi vállalkozás 200 millió forintot utalt a gyanúsítottnak. A 49 éves férfi üzleti lehetőségeket, piackutatást és pénzügyi közvetítőtevékenységet ígért, azonban semmit sem teljesített.

A feljelentés alapján indult büntetőeljárás során a budapesti nyomozók további kilenc magánszemélyt azonosítottak, akiktől a gyanúsított 2015. és 2019. között befektetési konstrukciók ígéretével csalt ki nagyobb összegeket. Volt olyan sértett is, akitől ügyvédi letétbe vett át több mint 51 millió forintot, amivel azóta sem számolt el hiánytalanul.

A nyomozás adatai szerint a férfi összesen 535.425.272 forint kárt okozott a bűncselekményekkel.

A hatóság elől bujkáló gyanúsítottat a nyomozók Budapest I. kerületében, nem bejelentett lakcímén fogták el 2020. november 1-jén. Lefoglaltak tőle mintegy 700.000 forint készpénzt, informatikai eszközöket, a bűncselekményekkel összefüggő dokumentumokat, valamint több motorkerékpárt.

A budapesti dr. P. Tibort különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és ügyvédi visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatta ki, majd vette őrizetbe a BRFK, majd a bíróság november 4-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.