A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete követeli az online oktatásra való átállást

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete követeli az online oktatásra való átállást

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége a járványügyi helyzetre való tekintettel szükségesnek és már nem halogathatónak tekinti a teljes áttérést az online oktatásra az egyetemeken!
A kormányzat a jelenléti oktatási formát preferálja, melynek keretében különböző csoportszervezéseket lehet végrehajtani. Szerintük szóba jöhet "hibrid" oktatás is. Az egyetemek vezetésére bízzák az oktatás jellegének megválasztását - írják az MTI-nek eljuttatott közleményükben.

Kiakadtak a szülők, felháborodtak a pedagógusok

Ez igen! Tanárok kerülnek lélegeztetőgépre, halnak meg és engedik a gyerekeket akik hordózok lehetnek. Felelőtlenség!!! Érzékenyen érint a téma. 2 napja halt meg egy nagyon kedves tanárnő ismerösünk koronában. Az iskolákkal mi lesz, a fiatalok és a tanárok hulljanak mint a legyek?! Kijárási tilalom 10-től 6-ig.

A megbetegedések száma az oktatási intézményekben is emelkedik, de a kormány legutóbbi járványügyi intézkedései nem érintették az oktatás területét, veszélyeztetve az dolgozók és tanulók egészségét.
Az FDSZ a koronavírus-járvány elhatalmasodó második hullámában az emberi élet és egészség védelmét tekinti a legfontosabb feladatnak és ennek megfelelő intézkedéseket vár el a felsőoktatási intézményektől és a kormánytól egyaránt! A kialakult járványügyi helyzetben az egyetemek munkatársai és hallgatói, a gyakorlóiskolák pedagógusai és diákjai csak önmaguk és családjuk egészségének súlyos veszélyeztetése árán tudják fenntartani a kötelező egyetemi jelenléti oktatást. Ez nem várható el!

A tavaszi első hullám idején megvalósított áttérés az online oktatásra bizonyította, hogy elfogadhatatlan veszteségek nélkül biztosítható az oktatás és az egyetemek működése.
Követeljük az azonnali teljes áttérést az online oktatásra - mielőtt túl késő lesz!