Egy brit lap szerint Putyin  Parkinson-kóros, ezért hamarosan lemond az elnöki pozícióról

Egy brit lap szerint Putyin  Parkinson-kóros, ezért hamarosan lemond az elnöki pozícióról

A brit The Sun moszkvai forrása azt állítja, hogy a 68 éves orosz elnök, Vlagyimir Putyin 20 év után, kezdődő Parkinson-kórja miatt lemondana a vezetői pozíciójáról - írja a portfolio.hu.

Egy moszkvai politológus, Valerij Szolovej szerint az elnök családja azt szeretné, ha távozna a politikából, aminek menetrendjét januárban ismertethetik. Vagyis Putyin hamarosan új miniszterelnököt nevezhet ki.

Bár nem érdemes a híresztelést készpénznek venni, a Parkinson-kórral kapcsolatos infókat néhány a médiában terjedő videó is megerősítette, sőt az elnök távozásával kapcsolatos pletykákat az orosz parlamentnek tegnap benyújtott törvényjavaslat is táplálja, mely szerint a volt orosz elnökök nemcsak a hivatali idejük, hanem az azon kívüli időszakban elkövetett jogszabálysértések miatti büntetőjogi felelősségre vonás alól is mentesülnének.

A Reuters szerint Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője teljes nonszensznek nevezte a fentieket, mondván, minden rendben van Putyinnal, és határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, le kíván-e mondani a közeljövőben az orosz elnök.