Horvát Lili filmje nyerte a Philadelphia nemzetközi filmfesztivál fődíját

Horvát Lili filmje nyerte a Philadelphia nemzetközi filmfesztivál fődíját

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre nyerte a legjobb játékfilm díját Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus drámát már több mint 18 ezren látták a hazai mozikban.

A Philadelphia Film Society idén a koronavírus járvány miatt a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatták be az amerikai közönségnek. Horvát Lili filmje egyetlen magyar alkotásként szerepelt a héten véget ért 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában és a szakmai zsűri a fődíjjal tüntette ki. A zsűrit Rachel Walker, az ikonikus Los Angeles-i mozi, az Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang a Variety és Justin Chang a Los Angeles Times neves filmkritikusai alkották.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/BDS1s6aU7Kc.jpg?itok=LEeatkzs","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=BDS1s6aU7Kc&ab_channel=Mozinet","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválokon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát nyert a nagy presztízsű filmfesztiválon a spanyolországi Valladolid-ban.

Jelenleg műsoron van a denveri fesztiválon és a héten kezdődött thesszaloniki fesztivál a versenyprogramjába hívta meg a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

A hazai közönség a Mozinet forgalmazásában országszerte láthatja a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmet a mozikban.