Budapesten kilenc szórakozóhelyet is bezáratott a rendőrség

Budapesten kilenc szórakozóhelyet is bezáratott a rendőrség

A police.hu azt írja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a védelmi intézkedések betartását ellenőrizte a hétvégén, mely során a kijárási korlátozásra és az éjszakai szórakozóhelyekre fókuszáltak.

A tapasztalt szabálytalanságok miatt a BRFK 2020. november 7-én estétől vasárnap hajnalig a főváros V. és VII. kerületében összesen kilenc üzlethelyiséget zárt be 14-14 napra.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/hQQQdriq8eE.jpg?itok=kNgd-hed","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=hQQQdriq8eE&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Emellett 38 emberrel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, 11 szabálysértési eljárást indítottak a maszkviselés szabályának megsértése miatt, míg a kijárási korlátozás megsértése kapcsán egy ember ellen tettek feljelentést.

A rendőrök természetesen akkor is intézkedtek, amikor a védelmi intézkedéseken túl más jogsértést tapasztaltak. Elfogtak egy körözés hatálya alatt álló személyt és egy ittas vezetőt. Bűncselekmény gyanúja miatt három embert állítottak elő: kettőt közlekedési bűncselekmény, egyet ittas vezetés miatt.