A PDSZ arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyerekeiket

A PDSZ arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyerekeiket

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felhívást intézett a szülőkhöz, melyben kérik őket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeiket, hiányzásukat pedig kérjék az óvodavezetőtől, igazgatótól.

A kérésüket azzal indokolják, hogy sok levelet kaptak szülőktől azzal kapcsolatban, hogy féltik a gyermekeiket. "Féltik, mert nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése. Továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve, ezért a szülők nem érzik azt a részleges biztonságot, amit a kontaktkutatás jelentene. A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben!".

Majd azzal folytatják, hogy ez nem azt jelenti, hogy pánikra van szükség. Megoldásokra van szükség. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban!

Kitérnek azokra a családokra is a felhívásukban, akik nem tudják megoldani, hogy ne küldjé óvodába, iskolába a gyermeküket. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. "Azonban, ha teheti, kérjük, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába!".