Az SZFE oktatók Neptun-hozzáférését elvették

Szombat délután óta nem elérhető a Neptun a Színház-és Filmművészeti Egyetem valamennyi oktatója számára - írja a hvg.hu.

A hírt az egyetem egyik professzora, Jákfalvi Magdolna is megerősítette a lapnak. Szombaton még azt hitték, hogy rendszerhibáról van szó, vasárnapra már egyértelművé vált, hogy az oktatás szervezését nem fogják tudni a felületen szervezni. Ettől függetlenül hétfőn megkezdik az oktatást, a Neptun elvesztése ezt nagyban nehezíti majd, hiszen azon keresztül írnak a hallgatóknak körlevelet, ott szervezhetik a kurzusokat, ott az órarend, a tantárgyi tematika is.

Mi azt látjuk, hogy nem csak a félév igazolását teszi lehetetlenné, hogy nem férünk hozzá a Neptunhoz, hanem a szervezését is. A doktori képzésben ez azért meglepő, mert nem kaptunk értesítést sem az Oktatási Hivataltól, sem az Országos Doktori Tanácstól, hogy a képzésünkkel kapcsolatban bármilyen kifogás merült volna fel. A sorrend az lenne, hogy vagy a Hivataltól, vagy a Tanácstól kapnom kellene egy végzést, hogy bizonyos okok miatt felfüggesztik az általam vitt képzést – ebben az esetben érthető lenne, hogy lekapcsolnak a Neptunról, de semmilyen értesítést nem kaptam, a felfüggesztés teljesen váratlanul ért engem, és a kollégákat is

- mondta Jákfalvi, aki szerint a felfüggesztést a legmagasabb adminisztratív jogosultsággal bíró kolléga tudja elvégezni, egy egyetemen általában egy ilyen ember van, náluk viszont most nem csak egy van.

Felfüggesztették a tanévet az SZFE-n

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár. A hallgatóknak küldött levélből kiderült, a kancellár arra hivatkozva zárta be az egyetemet, hogy nem tudják ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését.