Trükk: a Four Seasons helyett a Four Seasonshöz szervezett sajtótájékoztatót Trump ügyvédje

Trükk: a Four Seasons helyett a Four Seasonshöz szervezett sajtótájékoztatót Trump ügyvédje

Kacsának bizonyult, hogy Donald Trump leköszönő leköszönni nem akaró amerikai elnök ügyvédjének, Rudy Giulianinak tévedésből a philadelphiai Four Seasons Hotel helyett az ugyancsak a pennsylvaniai nagyvárosban található Four Seasons Total Landscaping nevű kertépítő céghez szervezett sajtótájékoztatót Trump csapata – írja az Urbanlegends. Az álhírvadász portál a The New York Timesra hivatkozva azt írja, nem igaz, hogy egyes – félig viccként, félig nagyon is komolyan terjesztett – magyarázatok szerint Trump csapata a Four Seasons helyi hoteljébe akart helyet foglalni.

A Buzzfeed által közzétett képernyőmentések és még elérhető Twitter-posztok szerint a választási csalásokról szóló összeesküvés-elméletekhez foggal-körömmel ragaszkodó Trump első, azóta törölt tweetje valóban félreérthető volt, és – valljuk be – a milliárdos politikusról nehezen képzelhető el, hogy ügyvédjének egy luxusszálló helyett egy szexshop és egy temetkezési vállalkozó közelében levő kertészeti áruházat szemelt volna ki sajtótájékoztatónak.

Trump, Twitter, Four Seasons

Később Trump egy tisztázó posztot is közzétett, melyben már egyértelműen rögzíti, hogy hol is lesz Giuliani sajtótájékoztatója.

Rá egy órára pedig maga a szálló is a közösségi médiában tisztázta, hogy nem náluk lesz az esemény, továbbá rögzítették, a kertépítő céggel a hotel nem áll kapcsolatban.

A trükk mögött az húzódhat meg – írja az amerikai lap alapján az Urbanlegends –, hogy a hagyományosan demokrata, tehát jelen helyzetben Biden-párti, másfél milliós nagyvárosban

el akarták kerülni, hogy – ahogy az több alkalommal is megtörtént – Biden „trolljai” megzavarják a sajtótájékoztatót,

ezért választottak egy félreeső helyszínt.