Félbeszakítják az NB III-at és a megyei futballbajnokságokat

Félbeszakítják az NB III-at és a megyei futballbajnokságokat

Csányi Sándor elnök bejelentette, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait, így csak az első és másodosztályú focibajnokság folytatódik.

Az elnök az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerda éjféltől tilos az amatőr csapatsport, ha az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást.

Csányi úgy fogalmazott - írja az MTI - nagyon sajnálják, hogy "az év meccsét", az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében. A nemzeti csapat vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg

 

- nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Az elnök kifejtette, nagyon bízik benne, hogy Szoboszlai Dominikot elengedi a válogatotthoz klubcsapata, a Red Bull Salzburg - amelynél újabb pozitív koronavírustesztek miatt az egész csapat karanténba került -, de az osztrák szabályok megsértését kockáztatva nem fogják Magyarországra hozni a játékost.

Szoboszlai Dominik a válogatott egyik nagy erőssége, sokkal nyugodtabb lennék, ha játszhatna a középpályás, de úgy gondolom, az ő színvonalát megközelítő játékosok vannak még a keretben

- nyilatkozta.

A salzburgi csapat tagjain hétfőn (ma) újabb teszteket végeztek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél. A 20 éves Szoboszlainak szintén karanténkötelezettség miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgáriában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi szövetségi kapitány együttese 3-1-re megnyert. A teljes beszélgetés hétfőn (ma) 21 órától az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában látható.