Z. Kárpát Dániel: Imádkozzanak azért, hogy az elbarmolt védekezés következményeit az ország ki tudja bekkelni!

Z. Kárpát Dániel: Imádkozzanak azért, hogy az elbarmolt védekezés következményeit az ország ki tudja bekkelni!

Imádkozzanak azért, hogy az elbarmolt védekezés következményeit az ország ki tudja bekkelni

- kezdte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke napirend előtti felszólalását a parlamentben, majd azzal folytatta, hogy szerinte elképesztő az a paktum kormány, amelyik képes lefeküdni bankoknak, multicégeknek, nemzetközi érdekeknek, kiszolgálja a német autógyárakat, majd idehaza harcias retorikával a tökéletes felkészülést hirdeti a vírushelyzettel kapcsolatban.

Kitért arra is, hogy a kormány szerint korlátlan egészségügyi kapacitás áll rendelkezésre, nyáron a tesztelést is felfejlesztették állításuk szerint, múlthéten pedig arról beszéltek, hogy további szigorító intézkedésekre nem lesz szükség. A politikus szerint mindez kapálózás Orbánék részéről, próbálnak a valóság után menni.

Most összefogást kellene tanúsítani. De azon retorikai jelzőrendszerrel, amivel előálltak, ezt nem lehet létrehozni Magyarországon. Pedig most kellene valódi nemzeti összefogást produkálni, de a helyzet az, hogy nyáron a tisztességes felkészülés helyett inkább a jachtozás és a luxuskormányzás tünetei dívtak hazánkban.

Z. Kárpát kiemelte, hogy miközben az ország bezár egy szociális katasztrófa közepén, nálunk a kilakoltatások sem maradnak el, így arra kérte a kormányt, hogy azonnal vezessék be a kilakoltatási moratóriumot, illetve az 50 százalékos munkabér átvállalás az egyes szektorokban 80 százalék legyen, ami járjon azoknak is, akik elveszítették a munkahelyüket.

Kedd éjféltől kijárási tilalom lesz, bezárnak az éttermek és jön az online oktatás

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videóban jelentette be, hogyha az országgyűlés megszavazza a vészhelyzet bevezetését 90 napra, akkor ausztriai mintára a következő korlátozások fognak életbe lépni kedd éjféltől 30 napra: Este 8 óra és hajnali 5 között kijárási tilalom lép életbe, ami alól csak a munkába járók képeznek kivételt, valamint rendkívüli esetekben lehetséges.

Zsigó Róbert államtitkár minderre reagálva azt mondta, a Jobbik tavasszal egyetlen olyan lépést sem támogatott, amely segítette volna a kormányt abban, hogy megvédjék a magyar családokat.

A kilakoltatások kapcsán Zsigó azt kérte Z. Kárpáttól, hogy először nézze meg vannak-e olyan települések az országban, ahol a hozzájuk tartozó önkormányzatok kilakoltatásokat végeznek-e. Véleménye szerint 2002 óta folyamatosan bővíti a kormány a családtámogatási rendszert, így ezen vitatkozni fölösleges.