Hopp, hirtelen minden teszt negatív lett a Salzburg csapatában

Hopp, hirtelen minden teszt negatív lett a Salzburg csapatában

Szoboszlai Dominik a korábbi hírekkel ellentétben mégis csatlakozhat a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz, mivel minden koronavírusteszt negatív lett klubcsapatánál.

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn este a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához, amint a helyi egészségügyi hatóságok feloldják a korlátozásokat. A salzburgiak korábban azt közölték, hogy hat labdarúgójuk megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész keretnek, így Szoboszlainak is karanténba kell vonulnia, és senki nem utazhat el.

Többen koronavírusosak a Salzburgnál, Szoboszlainak ki kell hagynia az Izland elleni mérkőzést

A Nemzeti Sport cikke szerint a Red Bull Salzburg hétfőn jelentette be, hogy hat játékosuknak pozitív lett a koronavírustesztje, ezért az egész csapat karanténba került, emiatt törölték a játékosok válogatott behívóit is. A magyar válogatott szempontjából mindez azt jelenti, hogy a csütörtöki, Izland elleni pótselejtezőn jelen állás szerint a csapat legjobbja, Szoboszlai Dominik nem játszhat.

A teszteket hétfőn megismételték, a többi között azért, mert pénteken minden játékos negatív eredményt produkált.

Igyekszünk minél előbb feloldatni a korlátozásokat, és lehetővé tenni játékosainknak, hogy elutazhassanak nemzeti csapataikhoz

– nyilatkozta Stephan Reiter, a klub kereskedelmi igazgatója. Hozzátette, amint lehet, szeretnék kideríteni, hogy a rövid időn belül ugyanabban a laborban elvégzett tesztek miért mutathattak különböző eredményeket.

A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.

Magyar siker Bulgáriában, egyetlen győzelemre vagyunk az Európa-bajnokságtól

A magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőn, Bulgáriában győzött 3-1-re, ezzel egyetlen győzelemre került a Budapesten is rendezendő jövő évi kontinenstornától. Az ellenfél Izland lesz novemberben a Puskás Arénában, ők Romániát verték ma 2-1-re. A bulgáriai összecsapáson Willi Orbán a 17. percben szerezte meg a vezetést egy szöglet után:

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

(MTI)