Korlátozások mellett folytatódhat a futball Magyarországon

Korlátozások mellett folytatódhat a futball Magyarországon

Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti - írja honlapján a labdarúgó szövetség. 

Mint írják: a Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Hozzátették, hogy a kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. "A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti." 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről - olvasható a közleményben.