Donald Trump: nem hoznak az amerikai gazdaság teljes lezárását célzó döntést

Donald Trump: nem hoznak az amerikai gazdaság teljes lezárását célzó döntést

A koronavírus-járványról adott tájékoztatást Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében pénteken kora este, és megerősítette, hogy kormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést, írja az MTI.

A sajtókonferencián részt vett és részletkérdésekben tájékoztatást adott Mike Pence alelnök és Alex Azar, az emberi erőforrások és az egészségügyi tárcavezetője, valamint Moncef Slaoui, a járványellenes kormányzati programért felelős kutató.

Az amerikai elnök üdvözölte az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártók hét eleji bejelentését, miszerint hamarosan kész a koronavírus elleni oltóanyag. Trump emlékeztetett arra is, hogy kormányzata több mint kétmilliárd dollárral támogatta a Pfizer erőfeszítéseit. Hozzátette: arra számít, hogy a vakcina már jövő áprilisban széles körben elérhető lesz az amerikaiak számára.

Moncef Slaoui később hozzáfűzte, hogy reményei szerint decemberben húszmillió, januárban pedig újabb húszmillió amerikait lehet beoltani a vírus ellen.

Donald Trump arra kérte az amerikaiakat, hogy legyenek "éberek", egyben közölte azt is, hogy kormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést.

Remélhetőleg így lesz, bármi történjék is a jövőben, ki tudja, milyen kormányzat lesz, ezt majd az idő megmondja, de annyit mondhatok, hogy ez a kormányzat nem fogja lezárni az országot

 

- fogalmazott Trump.

Az elnök lezártnak minősítette a kormányzat járványellenes programját, és befejezte a sajtókonferenciát anélkül, hogy az újságírók feltehettek volna kérdéseket.