Közepes meccsen ikszeltünk a szerbekkel

Közepes meccsen ikszeltünk a szerbekkel

Magyar mezőfölénnyel indult a Magyarország–Szerbia Nemzetek Ligája-összecsapás, a mi válogatottunkban az Izland elleni csapathoz képest több változás is volt: a kapuban a csütörtökön nagy, de hála Istennek nem végzetes hibát vétő Gulácsi helyett Dibusz kezdett, Szalai Ádám pedig megsérült, így a csatársorban Nemanja Nikolics foglalt helyet. Willi Orbán sem állt a most Gera Zoltán operatív irányítása alatt álló válogatott rendelkezésére, Kecskés Ákos kezdett a helyén.

Sajnos a mezőnyfölényünk nem érett góllá, sőt a 16. percben Nemanja Radonjić fordult le a rendkívül lassúnak bizonyuló Kecskésről, majd a tizenhatoson belül egy csel után elfektette Dibuszt és a kapuba gurított.

Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, igazából egyik csapat sem jutott el veszélyes helyzetig. Majd a 39. perc végén Kalmár Zsolt indult meg középen, Nikoliccsal kényszerítőzött, és a szép akció végén 13 méterről jobb belsővel ellőtte a labdát Marko Dmitrović kapus mellett.
 
A második félidő ugyancsak mezőnyjátékkal telt, a 75. percben volt egy magyar helyzet, de a kapuban Dmitrović résen volt. A 80. percben a csereként beállt Könyves lövését védte Dmitrović, az ellentámadásból pedig Jović gurított alig a magyar kapu mellé.

Az utolsó tíz perc egyértelműen a szerbeké volt, lehetőségeik, helyzeteik is voltak. A 87. percben egy, a kapu elé belöbbölt labdát Jović kanalazott a háló irányába, de Dibusz hatalmas bravúrral védett.

A szerbek mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A B divízió 3. csoportjában 5 meccs után Oroszországnak és Magyarországnak 8-8, Törökországnak 6, Szerbiának 3 pontja van. Az utolsó fordulóban szerdán Törökországot fogadjuk a Puskás Arénában, míg az oroszok Belgrádba látogatnak.