Csoportelső lett a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott!

Csoportelső lett a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott!

Utolsó csoportmérkőzésén 2:0-ás győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott Törökország válogatottja felett, így a magyar csapat megnyerte csoportját, amellyel feljutott az A-divízióba, a legerősebbnek számító európai válogatottak közé. 

A mérkőzésen Sigér Dávid szerezte a magyarok első találatát azok után, hogy Varga Kevin lövését még a kapufára tudta tolni a török kapus, ám Kabak a labdát Sigér lábára rúgta, akiről bepattant a játékszer a kapuba. 

A mérkőzés végén aztán egy török szöglet után Varga Kevin szerzett labdát, majd egyedül törhetett a kapura, a Törökországban játszó labdarúgó 16 méterről a jobb alsóba rúgta a labdát. 

A csoport másik mérkőzésén Szerbia kiütéses, 5 gólos győzelmet aratott Oroszország ellen.

MAGYARORSZÁG - Törökország 2:0

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., a szünetben).  

Az Európa-bajnokságra is kijutó magyar csapat, immár hat találkozó óta veretlen, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül majd ki.