A berlini tüntetésen 77 rendőr sérült meg

A berlini tüntetésen 77 rendőr sérült meg

A koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások elleni szerdai demonstráción 365 tüntetőt vettek őrizetbe, míg 77 rendőr megsebesült.

A berlini Brandenburgi kapunál rendezett tüntetésen több mint 10 ezren vettek részt, mivel a többségük nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat, a hatóságok a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást, és felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét.

Berlinben a korlátozások ellen tüntettek tízezren

Szerdán Berlinben a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartott tüntetés közben a rendőrség vízágyúkat is bevetett és csaknem 200 embert vett őrizetbe - írja a hvg.hu. A Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción nagyjából tízezeren vettek részt, a rendőrség nem sokkal a tüntetés kezdete után nyilvánította befejezettnek a megmozdulást, ugyanis többségük nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat.

Erre a legnagyobb részük nem volt hajlandó, ezért a rendőrök vízágyúkat vetettek be ellenük. A tömegből azonban többen a rendőrökre támadtak. A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.