Kovács Zoltán lemondásra szólította fel az Európai Bizottság egyik alelnökét

Kovács Zoltán lemondásra szólította fel az Európai Bizottság egyik alelnökét

Lemondásra szólította fel Vera Jourovát, az Európai Bizottság (EB) értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét pénteken egy Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár - írja az MTI.

Az államtitkár Jourovának a Twitter-bejegyzésére reagált, amelyben a bizottság alelnöke a többi között arról írt: "a legalapvetőbb elvárás az, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély".

"Ön elárulta politikai elfogultságát azzal,hogy Magyarországot betegeskedő demokráciának nevezte, és megsértette választóinkat azzal, hogy azt mondta: képtelenek vagyunk független véleményt alkotni. Ön alkalmatlan, hogy azokat az értékeket képviselje, amelyekről prédikál. Ideje lemondania" - írta Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Jourová és a magyar kormány kapcsolata eddig sem volt felhőtlen, Orbán Viktor már szeptemberben lemondatta volna:

Orbán megsértődött az Európai Bizottság alelnökére, levélben szólította fel távozásra Vera Jourovát

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel.