Prostitúcióra kényszerítő férfit vettek őrizetbe a fővárosban

Prostitúcióra kényszerítő férfit vettek őrizetbe a fővárosban

A VII. kerületi nyomozók személyi szabadság megsértése, kitartottság, szexuális erőszak és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt elfogtak egy budapesti férfit - írja a Police.hu.

A közlemény szerint a közösségi médián keresztül ismerkedett meg egy 27 éves Heves megyei nővel egy férfi 2020 őszén. A nyomozás adatai szerint az üzenetváltások után a fővárosban találkoztak, ahol a férfi arra akarta rávenni, hogy egy szexuális szolgáltatásokat hirdető weboldalra regisztrálják.

A nő erről hallani sem akart, de a férfi nem engedte ki a lakásból, azzal fenyegette, hogy megöli családját, majd megerőszakolta áldozatát.

A nőnek később anyagi ellenszolgáltatásért kellett másokkal lefeküdnie, a pénzt az elkövető elvette tőle. A férfi folyamatosan fenyegette, volt, hogy megverte és fojtogatta a sértettet, aki nélküle nem is mehetett sehova. A nő végül családjától kért segítséget, akik december 21-én fordultak a rendőrséghez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága egy erzsébetvárosi lakásban még aznap megtalálta a prostitúcióra kényszerített nőt. A lépcsőházban fogták el a 34 éves budapesti J. Istvánt, akit személyi szabadság megsértése, kitartottság, kerítés, szexuális erőszak, prostitúció elősegítése és súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek - olvasható a közleményben.