Újabb közel egymilliárd forint ment a kisvárdai csarnokra

Újabb közel egymilliárd forint ment a kisvárdai csarnokra

Több mint 4,2 milliárd forintban határozta meg a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősített kisvárdai multifunkciós sportcsarnok beruházás összegét egy új kormányrendelet - szúrta ki a 444 a pénteki Magyar Közlöny alapján. 

Korábban már 3,2 milliárd forintot nyert el egy cég a kisvárdai csarnok megépítésére. Most azonban Orbán Viktor miniszterelnök kérésére a gazdaságvédelmi alapból újabb 915 millió forint támogatás érkezik a 4 ezer fős csarnok elkészülésére. A 4000-es befogadóképességével egyébként nagyobb lesz az új csarnok, mint a helyi fűthető futballstadion, ráadásul minden negyedik várdai lakos elférne az új létesítményben. 

Az Mfor.hu júniusi cikke szerint a sportcsarnok beruházást már 2017 óta ígérték a korábbi fejlesztési miniszter, Seszták Miklós városában, végül aztán a közbeszerzést idén elnyerte a budapesti Nyírépszer Hungária Kft. nettó 3,26 milliárd forintos ajánlata. Hogy miért lett még egymilliárd forinttal drágább a sportcsarnok, az sajnos nem derült ki.