Elkapták azt a férfit, aki néhány hónap alatt 7 helyre is betört

Elkapták azt a férfit, aki néhány hónap alatt 7 helyre is betört

A kiskunmajsai rendőrök befejezték a nyomozást annak a 21 éves helyi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint hét helyre tört be két hónap alatt - írja a rendőrség honlapja.

A közlemény szerint nyomozást folytattak egy 21 éves helybélivel szemben, aki a gyanú szerint hét betörést követett el 2020 márciusától júniusáig.

A tettes általában a kerítésen bemászva jutott be az ingatlanok területére. Volt, amikor az udvarról lopott, előfordult az is, hogy a melléképületbe ment be, és volt olyan is, hogy besurrant a nyitott házba. Három lakásba csak úgy tudott bejutni, hogy az ajtót felfeszítette.

Az elkövető nem válogatott, mindent vitt, ami a keze ügyébe került:

kerékpárokat, szivattyút, táskát, készpénzt, kézi szerszámgépeket, kazánt, radiátorokat, sőt még fagyasztott húst, befőtteket, akácfát, ráadásul két néma kacsát is.

A rendőrök – kihallgatását követően – őrizetbe vették a betöréssorozattal gyanúsítható helybélit. A fiatal házát átkutatták, ahol az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták, lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek - olvasható a közleményben.