Szoboszlai télen távozhat a Salzburg szerint

Szoboszlai télen távozhat a Salzburg szerint

Christoph Freund sportigazgató szerint a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a téli szünetben távozhat az RB Salzburg labdarúgócsapatától - számol be róla az MTI.

Freund a Sky Sport Austriának kedden úgy fogalmazott, természetesen szeretné, ha a húszéves játékos a lehető leghosszabb ideig az osztrák bajnoki címvédőnél maradna, viszont az az egészséges, ha a megfelelő időben megteszi a következő lépést a pályafutásában.

"Meglátjuk, mi történik télen, de nagy a valószínűsége, hogy egy nagy klubhoz kerül"

- tette hozzá.

Osztrák médiaértesülések szerint az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Arsenal, a Tottenham Hotspur és az RB Leipzig is érdeklődik Szoboszlai iránt.

A sportigazgató felidézte, hogy a magyar futballista az elmúlt hetekben több mérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtott, ám akadtak kevésbé jó meccsei is. Hangsúlyozta, esetében a fejlődés következő lépése az, ha minden találkozón magas szinten teljesít.

"Meg vagyok győződve, hogy a következő években Európa egyik legjobb középpályásává válhat"

- nyilatkozta Christoph Freund.

Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn győztes gólt szerző Szoboszlai 2018 óta 74 mérkőzésen 22 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott Salzburgban. A bajnokságot három, az Osztrák Kupát két alkalommal nyerte meg, a legutóbbi idényben pedig az élvonal legjobb játékosának választották.