Az Egyesült Államoknak már 37 tagállamában nő aggasztóan ismét a fertőzöttek száma

Az Egyesült Államoknak már 37 tagállamában nő aggasztóan ismét a fertőzöttek száma

Az Egyesült Államok 50 tagállamából már 37-ben nő aggasztóan ismét a koronavírus-fertőzöttek száma, a leghevesebb az emelkedés Floridában, ahol csütörtökre egy nap alatt több mint 10 ezer új esetet jegyeztek fel, ami 24 órás rekord.

Ennyi új, bizonyított fertőzést Európa egyetlen országából sem jelentettek a járvány csúcsidőszakában - jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Texasban 8 ezerrel nőtt az új esetek száma, és immár George Abbott kormányzó is elrendelte a maszkok kötelező viseletét közterületeken azokban a megyékben, amelyekben legalább húsz fertőzött van. Abbott - aki heves híve volt a texasi gazdaság újraindításának - korábban azt mondta, hogy a tagállam kormánya nem utasíthat senkit maszkviseletre, amivel felülbírálta több megye és önkormányzat maszkparancsát.

Georgiában is napi rekord dőlt meg: 3500 újabb személy került a koronavírusos fertőzöttek listájára.

A ragály súlyosbodása miatt több kormányzó fontolóra vette a járvány terjedése elleni intézkedések lazításának leállítását vagy újbóli bevezetését, strandok lezárását, továbbá a július 4-i, a Függetlenség Napját ünneplő tűzijáték elhalasztását.

(MTI)