Stummer János: a Demeter körül kialakult botrány ismét a Fidesz szokásos módszere, hogy elfedje a hibáit

Stummer János: a Demeter körül kialakult botrány ismét a Fidesz szokásos módszere, hogy elfedje a hibáit

135, 152 és 156. Ez azoknak az embereknek a száma, akik az elmúlt három napban meghaltak a magyar kórházakban koronavírus-fertőzésben. Erről kellene nekünk beszélni első sorban, mert amit Demeter Szilárd és a Fidesz kommunikációs gépezete csinál az utóbbi hetekben, hónapokban, az mindig arról szól, hogy egy-egy ilyen kirohanással valamiről el akarják terelni a témát

- mondta Stummer János, a Jobbik alelnöke az ATV Start című műsorában, ahol Demeter Szilárd véleménycikke kapcsán beszélgettek. Ha valaki lemaradt volna az elmúlt napok politikai bombájáról, akkor röviden annyit, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az origo.hu-n publikálta azt az anyagát melyben a holokauszt során meggyilkolt zsidókhoz hasonlítja a magyarok és a lengyelek jelenlegi helyzetét.

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

A Jobbik alelnöke szerint a Demeter körül kialakult botrány ismét a Fidesz szokásos módszere arra, hogy elfedje a válsághelyzetük kapcsán elkövetett hibákat.

Demeter Szilárdnak távoznia kell a közéletből

- tette hozzá a politikus, majd kifejtette, hogy a lemondását a miniszterelnöknek kellene intéznie, de szerinte ez csak egy ügyes kormányzati kommunikációként fog megtörténni és Demetert egyszerűen a háttérbe szorítják majd.

Bíró László kontra Demeter Szilárd

Az egyik kérdés arra irányult a műsorban, hogy Bíró László, aki a szerencsi időközi választás ellenzéki jelöltje volt rasszista kijelentései miatt jelölt lehetett, akkor az ellenzék nem követelte Bíró lemondását, mégis mi a különbség az ő hibája és Demeteré között?

Stummer szerint mindkettő ormótlan és ócska kijelentéseket tett. Ezekre nincs mentség, az egyetlen lehetőség ilyen ostobaság esetén a bocsánatkérés. Szerinte a Canossa-járás Bíró esetében megvolt, míg Demeternél ez hiányzik.

A gázkamrázós Demeter miatt szerződést bont a PIM-mel a budavári önkormányzat

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója pénteken olyan írást jelentett meg, amelyben Európát "Soros György gázkamrájának" nevezte. Bár Demeter visszataszító írását főnökei nyomására azóta tessék-lássék visszavonta, azonban a Budavári Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan ember vezette intézménnyel legyen szerződése, aki népirtást tagad vagy relativizál.

Az ellenzék megbocsátana Demeternek?

A Jobbik alelnöke kifejtette, hogy nincs olyan tévképzetük, mely szerint Demeter megtenné majd a későbbiekben, hogy bűnbánatot mutasson azért amit tett. De, ha bocsánatot kérne, akkor Stummer a maga részéről azt elfogadná.

Lesz karácsony vagy sem?

Az országos tesztelés és a karácsony környékére belengetett tilalmak feloldása is szóba került. Stummer úgy látja, hogy bármit amit a miniszterelnök a járvány kapcsán mond, az teljességgel hiteltelen. Szerinte arra építeni, hogy Orbán Viktor mit mond a Kossuth Rádióban veszélyes dolog, helyette

Amire lehet és kell is építeni, az az, hogy a következő napokban, hetekben, akkor tudunk a legjobban készülni a karácsonyra, ha saját magunkat és családtagjainkat minél inkább megóvjuk attól, hogy egymást megfertőzzük.

Demeter Szilárd azonnali lemondását követelik egy petícióban magyar értelmiségiek

Petíció indult annak érdekében, hogy elérjék Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának lemondását, miután az egy írásában Hitlerhez hasonlította Soros Györgyöt, Európát pedig gázkamrának nevezte. A publicisztika nagy port kavart, többek között vezető zsidó szervezetek határolódtak el attól, hogy valaki aktuálpolitikai céljai kedvéért visszaéljen a történelmi sérelmekkel.