Szájer-ügy: A kormánypártok EP-frakciója szerint helyesen döntött Szájer, amikor lemondott mandátumáról

Szájer-ügy: A kormánypártok EP-frakciója szerint helyesen döntött Szájer, amikor lemondott mandátumáról

Miközben a hazai és az európai sajtó is egyre részletesebben tárgyalja Szájer József fideszes EP-képviselőnek egy brüsszeli melegbárban tett illegális látogatását, a Fidesz, a KDNP és a kormány csak most szólalt meg.

Hiába jönnek az újabb információk, mint például a brüsszeli rendőrség közleménye, amely szerint még kábítószert is találtak az ereszcsatornán menekülni próbáló Szájer József hátizsákjában, a kormány és a koalíció pártjai nem tartják fontosnak, hogy érdemben foglalkozzanak a botrányos üggyel. Egyébként így történt ez tavaly is, amikor Borkai Zsolt szexbotránya robbant ki.

Ezért az Alfahír levélben kereste meg a kormányt, a Fideszt és a KDNP-t, hogy tegyék egyértelművé: miként egyeztethető össze a Fidesz-KDNP által hangoztatott keresztény-konzervatív értékrenddel, hogy Szájer József illegális bulin vett részt egy brüsszeli melegbárban? A kérdést azért is fontos, mert a kormány módosítaná az alaptörvényt, amely kimondaná, az anya kizárólag nő, míg az apa kizárólag férfi lehet.

Választ nem kaptunk, és egyetlen kormánytag sem nyilatkozott a rendkívül kínos ügyről. A Fidesz-KDNP is csak az EP képviselőcsoport meglehetősen szűkszavú közleményét tette közzé. Ebben az áll, hogy 

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Közben a brüsszeli vádhatóság cáfolta Szájer József korábbi kijelentését, amely szerint nem fogyasztott, illetve nem volt nála kábítószer.