Észak-Korea megsértődött, mert nem hiszik el nekik, hogy egyetlen koronavírusos betegük sincs

Észak-Korea megsértődött, mert nem hiszik el nekik, hogy egyetlen koronavírusos betegük sincs

Észak-Korea megdühödött Dél-Koreára, mert az kétségbe vonta, hogy egyáltalán nincs északon koronavírus-fertőzött, és az "arcátlan" kijelentés következményeire figyelmeztetett - adta hírül szerdán a dél-koreai sajtó.

Dél-Korea külügyminisztere még szombaton nyilatkozott úgy, hogy "nehéz elhinni" Észak-Korea vírusmentességét, már csak azért is, mert a kommunista ország minden erőfeszítést megtesz a járvány megakadályozására.

"Sohasem fogjuk elfelejteni szavait, és drágán megfizethet értük!"

- áll abban a nyilatkozatban, amelyet az észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentetett meg Kim Jodzsong, Kim Dzsongun húga azzal vádolva a dél-koreai külügyminisztert, hogy kijelentései a két Korea közti feszültség élezését célozzák.   

Észak-Korea mindezidáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit közölt, hogy van több ezer "gyanús eset".

Ami Dél-Koreát illeti, szerdára 686-cal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a második legnagyobb napi növekedés január, a ragály megjelenése óta. Magyarországnál azonban sokkal jobban állnak: a járvány miatt mindössze négyen haltak meg 24 óra alatt, eddig összesen 556-an az 51 millió lakosú országban.