Nyilvánosságra hozzák a metrókocsik felújításáról szóló jelentést

Nyilvánosságra hozzák a metrókocsik felújításáról szóló jelentést

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a minap sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy a főváros nyilvánosságra hozza az M3-as metrókocsik felújításáról szóló szakértői jelentést. 

A politikus közösségi oldalán azt írta, hogy a Havasi Gábor vezette vizsgálóbizottságot alapos vizsgálatra kérik fel. Mint írta: vitathatatlan közérdeknek tartják, hogy a budapestiek "tisztán lássanak ebben a kérdésben is."

"Ez a döntés illeszkedik ahhoz a törekvésünkhöz, hogy a lehető legnagyobb átláthatóságot biztosítsuk minden közbeszerzéssel, és általában a közpénzek felhasználásával kapcsolatban"

- összegezte Kerpel-Fronius, emlékeztetve, hogy a BKV Zrt. nyílt közbeszerzésre vonatkozó 2014. november 14. napján kelt felhívásának nyertese az orosz Metrovagonmas volt. Ez az eredmény nagymértékben abból a kormányhatározatból következik, amely "kényszerpályára terelte a metrókocsik ügyét és korszerű szerelvények helyett régi kocsikat újíttatott fel a BKV megbízásából, kiszolgáltatva a budapestieket homályos orosz-magyar gazdasági érdekeknek."

"Ennek eredményeképpen a budapestiek légkondicionáló nélküli, rozsdásodó kocsikat kaptak korszerűtlen, elnagyolt technikai megoldások alkalmazása miatt"

- írta a főpolgármester-helyettes.