Hazaengedték a Deák téri kettős gyilkosságban részt vett egyik támadót

Hazaengedték a Deák téri kettős gyilkosságban részt vett egyik támadót

Hazaengedték azt a fiatal férfit, aki részt vett a május 22-i Deák téri kettős gyilkosságban – tudta meg a Blikk.

A 19 éves J. Marcellt a bíróság hazaengedte, így nyomkövetővel házi őrizetben, otthon töltheti a karácsonyt.

– A másodfokú bíróság egy gyanúsított vonatkozásában a letartóztatást megszüntette és őt – nyomkövető eszközzel biztosított – bűnügyi felügyelet alá helyezte – válaszolta a lap kérdésére dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

J. Marcell az egyik megkéselt, földön fekvő áldozatot többször fejbe és hasba rúgta.

A kettős emberöléssel a rendőrség a 18 éves Cs. Krisztiánt gyanúsítja, aki két barátjával, J. Marcellel J. Dániellel kötekedett, majd gyilkolt Budapest belvárosában. A lap úgy tudja, egyedül J. Marcellt engedték haza.

Döbbenetes, de a lap megkereste a gyilkos édesanyját is, aki komolyan elkezdett reménykedni, hogy az ő fiát is szabadon engedhetik.

Krisztián fellebbezett a döntés ellen, talán másodfokon kiengedik, és velünk töltheti a karácsonyt. De nem a régi, dömsödi otthonunkban, mert onnan elköltöztünk – mondta a Blikknek N. Szonja.

Nyilvánvalóan másként látják ezt az áldozatok rokonai:

Felháborító, hogy kiengedték azt az embert, aki a késelés után Lacikát a földön összevissza rugdosta! Remélem, a bíróság az ítélethirdetésen már nem lesz ilyen engedékeny és a legszigorúbb büntetést szabja ki a gyilkosra és két társára

– tolmácsolta a család érzéseit a Blikknek egy rokon.