Járt-e brüsszeli szexorgián Orbán Viktor és Kövér László?

Járt-e brüsszeli szexorgián Orbán Viktor és Kövér László?

(Cikkünk frissül)

Azonnali kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés hétfői munkája, és Orbán Viktornak szembesülnie kellett a Szájer-botránnyal is.

Aknamunka

Finom volt a négymilliós krumpli?

- utalt Jakab Péter a gigabüntetésére, majd emlékeztetett, akármilyen drogos partikra járnak a fideszesek, az elmúlt 30 év legsúlyosabb büntetését ő kapta.

Majd adott egy "kereszténydemokrata szöveges feladatot" Orbán Viktornak: ha egy zsák krumpli 4,4 millióba kerül, mennyibe kerül egy zsáknyi drog, amit az ön EP-képviselője hoz egy Brüsszeli orgiáról?

Kitért arra is, hogy a brüsszeli orgia szervezője azt állította, 9 fideszes képviselő járt nála, vagyis eszerint 9 fideszes képviselő lehet, aki zsarolható. "Tudunk kell, ki az kilenc" - szögezte le a Jobbik elnöke.

"Kövér László például mondott már olyat, hogy szánalommal tekint a nőkre. Mi a helyzet a férfiakkal?"

- tette fel a kérdést, majd megkérdezte Orbán Viktort is: "Ön járt már ilyen partin?"

Tudnunk, kell zsarolható-e, illetve, hogy mivel zsarolják Önt, miniszterelnök úr?

– kérdezte.

Orbán Viktor válaszában mindezt figyelmen kívül hagyta, csak annyit mondott, hogy Jakab Péter krumplijához semmi köze sincs.

Jakab Péter felidézte viszontválaszában a vétó elmaradását. Örülök, hogy tanul a a pofonból, hány pofon lesz még, hány akna van a fideszben, milyen ügynökök vannak a Fideszben? - kérdezte a politikus.

Orbán Viktor szerint a Fideszben nincsenek ügynökök, csak minden jelentős nagyhatalom barátja akar lenni.

Tömeges tesztelés

Az MSZP szerint a miniszterelnök válaszainak színvonala olyan gyorsan esik, mint amilyen gyorsan Szájer mászott le az ereszcsatornán.

Gurmai Zita azzal kezdte, hogy Orbán Viktor amikor kényes kérdéseket kap, akkor "boldog karácsonyt" kíván. Az MSZP-s képviselő szerint, ha tömegesen teszteltek volna és 100 százalékos táppénzt adtak volna, akkor most tudhatnánk, hogy ki maradjon otthon. Azok a szülők, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat kapjanak egyszeri 50 ezer forintos juttatást. Azt is kérdezte, hogy milyen intézkedés várható az év hátralévő napjaiban.

Orbán Viktor válaszában jelezte, a védekezésről szóló döntést, az operatív törzs hozza meg, ide tartozik a tesztelés is. A miniszterelnök szerint nem azért betegednek meg mert az egészségügyben dolgozók nem végzik jól a munkájukat. A kormány azért felelős, hogy legyen elég vakcina. A tömeges teszteléssel megoldható lett volna, hogy az emberek ne az otthonukba kényszerülnek – mondta viszontválaszában Gurmai Zita.

Átvilágítás

Vadai Ágnes (DK) is az Orbán-kormány zsarolhatóságát emelte ki, felidézve Kiss Szilárd, Zaid Naffa, Kaleta Gábor ügyét, majd felidézte, a nemzeti keresztény alaptörvény szerzője, jobboldali családapa és a férj, illegális drog- és szexpartin vett részt. Ezek az esetek, amik veszélyeztetik a szuverenitást – mondta Vadai. Mi történik a titkosszolgálatoknál? Hány ilyen emberrel barátkozik?  - kérdezte.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy „egy régi és nagy harcostársuk” tett olyat, ami nem fért bele, és más választása nem maradt, csak távozni a politikából, és bocsánatot kérni.

Vadai viszontválaszában arról beszélt, nem lehet könnyű, hogy drogosokra, pedofilokra építeni a kormányzást. Éppen ezért nem lenne fontosabb kiterjeszteni a nemzetbiztonsági átvilágítást? – kérdezte.

„Vagy esetleg attól fél, hogy kiderülne, hogy ön jelenti a legnagyobb kockázatot?”

– utalt arra, hogy a kormányfő nem esett nemzetbiztonsági átvilágításon.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, el fogok gondolni a felülvizsgálati javaslatán, mert Kaleta 8 évig az a szocialista kormányok diplomatája volt.

Az LMP szerint a kormány segíti a migrációt

Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő szerint Orbán Viktor az, aki naponta ír a Facebookon Soros Györgynek, nem kampányolni kéne a migrációról, hanem cselekedni kéne végre. Korábban 20 ezer embert engedtek be az országba a Rogán Antal féle letelepedési kötvény megvásárlásával. Miért nem cselekednek a környezetpusztítás, az éghajlatváltozás ellen, ami fő kiváltó oka a migrációnak - mondta az LMP-s politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Erdogan török elnök, aki azzal fenyegeti Európát, hogy a kontinensre szabadítja a migránsokat.

Orbán Viktor szerint hazánkban senki sem tud pénzért letelepedést vásárolni, csak tartózkodni tudnak. Önnek igaza van, amikor azt mondja, hogy Erdogan elnök időnként azzal fenyegeti Európát, hogy ráengedi a kontinensre a migránsokat, de - mint mondta - Erdogannak inkább köszönet jár, hogy Törökországban tartja a bevándorlókat. 

Tudott-e róla Orbán?

Szabó Tímea (Párbeszéd) arra volt kíváncsi, hogy az elmúlt 40 évben tudott-e Orbán Viktor annak a Szájer Józsefnek életmódjáról, aki az Alaptörvényt írta.

Orbán Viktor erről nem beszélt, azt viszont kifejtette, hogy az Alaptörvény senki számára nem írja elő, ki hogyan éljen. Magyarország jogállam – mondta.

„Meg kell lennie, aminek meg kell lennie”

– reagált arra, hogy Szájer József lemondott a mandátumairól. A következő körben arról beszéltek, hogy beleszól-e a homoszexuális emberek életébe a kormány, vagy sem. Orbán szerint nem, Szabó szerint igen.

Nem lesz boldog a karácsony

Végül az MSZP-s Harangozó Tamás újra megpróbálkozott a 100 százalékos táppénzzel, amire Orbán Viktor szerint mindenkinek lehetősége van – még a kőműveseknek is. Amúgy pedig szemenszedett hazugság, hogy a jobboldali családoknak boldog karácsonya lesz – mondta még.