Nem támogatja a kormány a Jobbik javaslatát a két ünnep közötti állami szabadnapokról

karácsony
pixabay.com

Amellett, hogy járvány miatt nagyon sokan elvesztették az állásukat, illetve csökkentett munkaidőben kénytelenek dolgozni, még többen vannak, akiknek már nincs kivehető szabadságuk, mert a tavaszi pandémia idején és a második hullám során, a munkaadók megrendelések híján szabadságra küldték dolgozóikat. Ezért azt a javaslatot terjesztettem elő, hogy nyilvánítsuk államilag fizetett munkaszüneti nappá a december 24. és december 31. közötti időszakot

- mondta Nunkovics Tibor a parlamentben.  

A Jobbik képviselője az azonnali kérdések órájában jelezte, a kormánynak kellene kijelölni azokat a szektorokat, ahol ez megvalósítható. Ilyennek nevezte például azokat az ágazatokat, ahol téli leállás van.

Tállai András válaszában nem támogatta a Jobbik képviselőjének javaslatát. Az államtitkár meg sem említette azt a tényt, hogy az érintett munkavállalók önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. Csak annyit mondott, hogy ez napi szinten 50-70 milliárd forintba kerülhet az államnak, nem lehet igazságosan megállapítani, hogy melyik ágazat részesüljön ebből és szerinte Nunkovics Tibor előterjesztése csökkenti a termelékenységet, növeli a bérköltséget és a versenyképességet.

Nunkovics Tibor viszontválaszában felhívta az államtitkár figyelmét, hogy ez csak egyszeri eset lenne és azokban az ágazatokban, ahol ez valóban megoldható.

Tállai András szerint ezt a kérdést a munkavállalók és a munkaadók intézhetik el.

Nunkovics Tibor javaslatát, december 8-án szintén elutasította, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége.

 

Nunkovics Tibor javaslatát, december 8-án szintén elutasította, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége.