Alaptörvény-módosító javaslatot nyújtott be a Jobbik a választási korhatár lejjebb vitelére

Alaptörvény-módosító javaslatot nyújtott be a Jobbik a választási korhatár lejjebb vitelére

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke hétfőn online sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy a Jobbik Alaptörvény-módosító javaslatot nyújtott be a választási korhatár lejjebb vitelére.

Szilágyi hangsúlyozta, 2022-ben nagyon fontos választás vár az országra: hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét.

Éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban, s minél szélesebb körben történjen meg ez a választás

 

– mondta hozzátéve, a Jobbik úgy gondolja, a mai 16 évesek már fiatal felnőttek, felgyorsult világunkban pedig rendkívül sok információval rendelkeznek. Mindezek fényében felelősségteljesen tudnak dönteni a világról, hazájukról, környezetükről és jövőjükről. 

A Jobbik tehát benyújtott egy Alaptörvény-módosító javaslatot, amelyben 16 éves kortól megadnák a magyar állampolgároknak azt a lehetőséget, hogy a szavazások alkalmával éljenek választójogukkal. 

A fiataloknak igenis beleszólási lehetőséget kell adni jövőjük kialakításában. Ez azért is fontos, mert az elmúlt évben azt tapasztalhattuk, nagy mértékben elvándorolnak a fiatalok Magyarországról, s úgy gondoljuk, ha beleszólhatnak az ország jövőjébe, sokkal inkább ebben a hazában képzelik azt el

– fejtette ki Szilágyi.