A Jobbik a településeket érintő megszorításról: Orbán napjaink Cipollája

Orbán Viktor
Facebook

A pártelnök reagálását követően a Jobbik is közleményben ítélte el Orbán Viktor településeket érintő megszorítását. Jakab Péter a délután folyamán Facebook-oldalán élesen kritizálta a kormányfőt, mert az elvette a települések működésének biztosításához fő bevétel forrás, a helyi iparűzési adó felét.

Jakab Péter: a kormány új programja az, hogy "segíts magadon!"

Közösségi oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke arra, hogy Orbán Viktor bejelentette régi-új gazdaságvédelmi intézkedéseit. A Jobbik elnöke szerint lassan egy éve mélyül a válság a koronavírus miatt. Százezrek veszítették el az állásukat, mások részmunkaidőben kénytelenek dolgozni még kevesebbért.

Pártja este kiadott közleményében úgy fogalmaz, Orbán bejelentése arról szólt, hogy a magyar emberek valós megsegítése helyett az ellenzéki önkormányzatokat tönkretegye. Mint az ellenzéki párt fogalmaz, már önmagában gyalázatos, hogy a nagy csinnadrattával bejelentett megyei jogú városokkal történő miniszterelnöki egyeztetésről időközben kiderült, hogy

  • az egykori kommunista besúgó, a kaposvári Szita Károly,
  • a vénkurvázó Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere,
  • Kósa Lajos, a Fidesz mindig bevethető bohóca, illetve Szájer József egykori mentoráltja, Gulyás Gergely,
  • valamint a kötvényes Rogán Antal mellett
  • egyetlen ellenzéki polgármester, a pécsi Péterffy Attila

vett részt.

A Jobbik úgy véli, ez nem valós egyeztetés,

ez szimpla orbáni parasztvakítás,

ami plasztikusan megmutatja, hogy hogyan működik Magyarországon a „demokrácia”.

A párt azt követeli, hogy a kis- és középvállalkozásokat a kormányzat ne az önkormányzatok kárára, hanem velük együtt támogassa.

A felcsúti varázsló, napjaink Cipollája ma még feltételezhetően azt képzeli magáról, hogy az örökkévalóságig irányíthatja az orránál fogva a kormányzati cirkusz soraiba kényszerített közönséget, pedig egyre közelebb van a varázstalanodás és az ébredés

– zárul az ellenzéki erő közleménye.