Botrányos viselkedése miatt tilthatnak el egy francia futballistát

Botrányos viselkedése miatt tilthatnak el egy francia futballistát

Hosszú eltiltás vár Marcus Thuramra, a Borussia Mönchengladbach labdarúgójára, aki leköpte ellenfele arcát a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

A Mönchengladbach-Hoffenheim német bajnoki mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos ezután szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről leköpte a vendégek osztrák védőjének arcát. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

Thuram várhatóan nagyon hosszú eltiltás elé nézhet.

"Szégyen a csapatnak és szégyen neki is. Ez egyáltalán nem illik a karakteréhez"

- mondta egyik csapattársa, Valentino Lazaro. A középpályás Christoph Kramer úgy fogalmazott: ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, Thuramot pedig nem lehet mentegetni. Marco Rose vezetőedzője az egész klub nevében elnézést kért.

A Hoffenheim egyébként 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.

(MTI nyomán)