Az SZFE a Duna TV volt épületébe költözhet

Az SZFE a Duna TV volt épületébe költözhet

A Duna Televízió egykori épülettömbjének egy részébe költöztethetik átmenetileg a Színház- és Filmművészeti Egyetemet – derül ki egy december 24-i keltű kormányhatározatból, írja a hvg.hu.

A határozatban olvasható, hogy

a kormány az állami tulajdonban lévő, az ingatlan-nyilvántartás szerinti Budapest belterület 7488 helyrajzi számú ingatlan „B” épületét versenyeztetés mellőzésével, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új campusának elkészültéig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába adja, az egyetem oktatási tevékenységével kapcsolatos közfeladat ellátásának elősegítése érdekében.

Vagyis az I. kerületi Tigris utca 37. alatt található épületről van szó, amely korábban a Duna Televízió székháza volt.

Az egyetem vezetése szerdán közölte, hogy a bírósági ítélet ellenére - ami kimondja, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak félévét nem lehet érvénytelennek tekinteni - továbbra sem végezhető oktatás az intézményben, az csak 2021. február 1-től, a szükséges feltételek fennállása esetén folytatható.

Az SZFE-vezetését nem hatja meg a bírósági döntés, az oktatás február 1-től folytatható

Hiába mondta ki a Fővárosi Törvényszék, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak félévét nem lehet érvénytelennek tekinteni, ugyanis az visszafordíthatatlan károkat jelentene a hallgatók számára, valamint az oktatási tevékenység csak a döntés jogerős befejezése után függeszthető fel, vagyis a halasztó hatály érvényes, az intézmény vezetőit ez nem különösebben nem érdekli: