1198 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 118 beteg

1198 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 118 beteg

A kormányzati portál tájékoztatása szerint:

  • 1198 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 315 362 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma;
  • elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 951 főre emelkedett;
  • a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 126 482 fő, az aktív fertőzöttek száma 179 929 fő (az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 20 százaléka budapesti. 6 003 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 468-an vannak lélegeztetőgépen).

Az adatok alapján elmondható,

az elmúlt napokhoz képest az elhunytak száma ismét növekedett.

Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A kijárási tilalom este 8 órától érvényes hajnal 5 óráig, és szilveszterkor életben lesz. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget  és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

Szombaton megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra a Dél-Pesti Centrumkórházba, elsőként az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg.

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, ekkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet regisztrálni, a védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, olvasható a portálon.