Két óra alatt egy rakomány állateledel gyűlt össze

Két óra alatt egy rakomány állateledel gyűlt össze

Tűzijáték helyett kutyatáp! jelszóval rendezett állateledel-gyűjtést Dunaújvárosban Kálló Gergely, a Jobbik állatvédelemmel is foglalkozó országgyűlési képviselője. Felhívásában arra emlékeztetett, 2019 végén is annyi adomány gyűlt össze, hogy alig bírták elszállítani, idén pedig valószínűleg rekordot döntöttek.

A fiatal politikus közösségi médiára feltöltött posztjában látható,

egy furgon teljes rakterét megtöltötték

a jó szándékú emberek kis kedvenceknek szánt adományai.

Több száz kiló kutya- (és macska-)tápot hoztatok a felhívásunkra alig 2 óra alatt, mellyel a gazdátlan és árva állatokon segítünk a dunaújvárosi Ebrendészeti Telepen –

írja Kálló, aki a kisállatok nevében is köszönetet mondott az önzetlen segítőknek.

A jobbikos képviselőnek, aki maga is két tacskónak a gazdája, nem ez az első állatvédelmi akciója. A témában a közelmúltban interjút is készítettünk vele, melyet itt olvashatnak:

Kálló Gergely: Nem vadászati kiállításra, hanem az állatvédők támogatására kell milliárdokat költeni

Kálló Gergely szerint abszurd, hogy egy vadászati kiállításra 60 milliárd forintot költenek, míg az állatvédők saját pénzüket és biztonságukat teszik kockára azért, hogy megmentsék a bajban lévő állatokat. A Jobbik állatvédelemért felelős szakpolitikusát, parlamenti képviselőjét kérdeztük civilekről, törvényekről, ivartalanításról és a felek közötti párbeszédről. Interjú.