Az állami divatügynökség NER-cégek hadával szerződött

Az állami divatügynökség NER-cégek hadával szerződött

Az Orbán Ráhel barátnője által irányított Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. biztosra ment és annyi NER-céggel és szervezettel kötött tanácsadói szerződést, hogy attól Orbán Viktor szeme is könnybe lábad.

A közpénzből szárnyaló állami divatügynökség az Orbán-család jogászának számító Bajkai István országgyűlési képviselő résztulajdonában álló SBGK ügyvédi irodával is szerződött, de emellett kommunikációs feladatokra azt a Lounge Design Szolgáltató Kft-t és New Land Media Kft-t választották, akik Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda megbízásából a kormányzati kampányok állandó lebonyolítója.

Emellett a szakértők listájában felbukkan a Századvéggel együtt közbeszerzési pályázatokon induló Equinox Consulting, vagy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is.

A Népszava érdeklődött a divatügynökségnél arról, hogy melyik vállalkozástól mennyiért vásároltak szolgáltatást, erre azonban nem volt hajlandó válaszolni Bata-Jakab Zsófia által vezetett cég. A lap arra is emlékeztet, hogy a magyar divatélet tehetségeit menedzselő cégnél tavalyelőtt járulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérekre úgy, hogy 22-en dolgoznak az ügynökségnél. Emellett a cég 73 milliót költött tanácsadásra, míg szakértői szerződésekre 143 milliót. Az állami divatügynökség több milliárd forint közpénzből gazdálkodik, és egy villát is kaptak az Istenhegyi úton.

Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. levelében kitért rá, hogy "a piaci szereplők elemzését követően a szakma szabályait betartva", a megítélésük szerint legjobb piaci szereplőket hívták meg a versenyeztetési eljárásra, és az ajánlattevők által nyújtott ajánlatokat "a versenykiírásban szereplő paramétermátrix alapján kiértékelve" hirdettek eredményt.