Csányi Sándor és Lázár János is helyet kapott a Szent István Egyetem alapítványi kuratóriumában

Csányi Sándor és Lázár János is helyet kapott a Szent István Egyetem alapítványi kuratóriumában

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől a hatékonyabb és magasabb színvonalú felsőoktatás érdekében alapítványi fenntartásban működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérése alapján a magyar agrárium felemelése iránt elkötelezett, jelentős szakmai, üzleti-vezetői és politikai tapasztalatukkal a meglévő akadémiai tudást gazdagítani képes személyek dolgoznak majd a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumában - jelentette be hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A felsőoktatásért felelős miniszter felkérte az Alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait, akik a felkérést elfogadták, munkájukat a zökkenőmentes átmenet érdekében a lehető legkorábban megkezdik.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának

  • elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója,
  • tagjai Nagy István agrárminiszter,
  • Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja,
  • Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja
  • és Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos

- derült ki az ITM közleményéből.

Az öttagú testület elsődleges feladata az intézmény hosszú távú célokat szem előtt tartó, folyamatos fejlődésének segítése, a korszerű és versenyképes képzés és kutatás feltételeinek megteremtése - hangsúlyozza az ITM. Az intézményi modellváltást követően, a rugalmas kereteket biztosító struktúrában a MATE fenntartói jogai egy erre a célra alapított vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek - írja az MTI.